Cumartesi Anneleri Talat Türkoğlu’nun akibetini sordu -Video

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu  "Polis takibinde olan 45 yaşındaki Talat Türkoğlu 29 Mart 1996 tarihinde annesini ziyaret etmek için otobüsle İstanbul'dan Edirne’ye gitti. 1 Nisan 1996 tarihinde de İstanbul’daki evine dönmek üzere Edirne’den yola çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı."

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi
Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu  “Polis takibinde olan 45 yaşındaki Talat Türkoğlu 29 Mart 1996 tarihinde annesini ziyaret etmek için otobüsle İstanbul’dan Edirne’ye gitti. 1 Nisan 1996 tarihinde de İstanbul’daki evine dönmek üzere Edirne’den yola çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.”

“Türkoğlu Ailesinin, İnsan Hakları Derneği’nin ve Af Örgütü’nün ilgili tüm kurumlar nezdindeki girişimleri sonuçsuz kaldı. Hükümet yetkilileri Türkoğlu Ailesi’nin iddialarının tamamen asılsız olduğunu söyledi. Talat Türkoğlu’nun gözaltına alındığı kabul edilmedi.”

“AİHM’e taşınan davada Türkiye etkili bir soruşturma yapmadığı ve Talat Türkoğlu’nun yaşama hakkını korumaya yönelik yükümlülüğünü yerine getirmediği gerekçesiyle mahkûm oldu. Bugüne kadar iç hukuktaki girişimlerinden sonuç alamayan aile 18 Ağustos 2016 tarihinde Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.”

“732. haftamızda Ziyneti Türkoğlu’nun bıraktığı yerden, çocuklarıyla birlikte “Talat Türkoğlu’na ne yaptınız bilmek istiyoruz, faillerin cezalandırılmasını istiyoruz” ısrarına eşlik edeceğiz. Sizi de kırmızı bir karanfille sesimize ses katmaya ” Çağırırdı.

Çağrı her ne kadar Galatasaray meydanına olsa da , meydanın  Cumartesi annelerine yasak olması nedeniyle açımlama  IHD istanbul şubesi  önünde saat 12.00 da gerçekleşti .

Cumartesi aileler adına ilk açıklama Talat Türkoğlu’nun akıbetini soran komisyonun hazırladığı basın metniydi .Talat Türkoğlu’nun akibetini soran metnin okunmasının ardından Cemil Kirbay’ın abisi de bir konuşma yaptı.


Haber Videosu Pembegül Gökçek’in sayfasından alınmıştır

 

 

Cumartesi Annelerigalatasaray meydanıTalat Türkoğlu
Share
Comments (0)
Add Comment