Ferhat Encu :Samimi iseniz gelin bu çığlıkları dindirelim. Bir daha hiçbir anne çocuğu için çığlık atmasın.

"Vicdanı ve ahlakı olan herkes biliyor ki HDP tüm annelerin gözyaşını dindirmek için mücadele verip bedel ödüyor. Ve ödemeye devam ediyor. HDP bu ülkede acı yaşayan herkesin acısını anlayan tek partidir. Çünkü bu acıları yaşayanlar bu partide mücadele ediyor."

Hakikati görmek ahlaklı ve vicdanlı olmaktan geçer. Bunlar olmayınca hakikat, egemenler tarafından tersyüz edilince herkes onlara inanmaya başlar.

Vicdanı ve ahlakı olan herkes biliyor ki HDP tüm annelerin gözyaşını dindirmek için mücadele verip bedel ödüyor. Ve ödemeye devam ediyor.

HDP bu ülkede acı yaşayan herkesin acısını anlayan tek partidir. Çünkü bu acıları yaşayanlar bu partide mücadele ediyor.

Annelerin duyguları üzerinden siyasi rant devşirme içerisine girenlerin telaşı tarihe karışacak olan iktidar korkusudur.

Sadece HDP il binasının önünde anneler çığlık atmıyor. Bu coğrafyanın bir çok yerinde bu çığlıklar yükseliyor.

İstanbul’da Galatasaray meydanını yasakladığınız Cumartesi annelerinin çığlığından tutun Roboskî’de karanlığa gömdüğünüz annelerin çığlığı.

10 Ekim katliamında çocuklarını kaybeden annelerin çığlığı, Suruç’ta 33 fidanın annelerinin çığlığı, Uğur ve Ceylan’ın annelerinin çığlığı, velhasıl bu coğrafyada sayısız çığlık var.

Samimi iseniz gelin bu çığlıkları dindirelim. Bir daha hiçbir anne çocuğu için çığlık atmasın. Bunun yoluda bellidir; şiddetten vazgeçerek, demokratik siyaset alanını genişleterek.

Temel hak ve özgürlüklere saygı duyarak, senin gibi düşünmeyenin hakkını gözeterek ve en önemlisi onurlu bir barışın yolunu açarak yapabiliriz.

Kaynak

AKPCumartesi AnneleriFerhat EncuHDPRoboski
Share
Comments (0)
Add Comment