Barış İçin Aktivite
Barış I Eirini I Peace I Aşiti

Εκστρατεία «μάσκα αερίου» για Κούρδους μαχητές: Το δίκτυο αντίστασης στην Ελβετία καλεί σε υποστήριξη

Ένα δίκτυο προοδευτικών κινήσεων από διαφορετικές πόλεις της Ελβετίας ζητά υποστήριξη για την εκστρατεία τους για αγορά και αποστολή "μάσκας αερίου" στους Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ.

1 72

Το Δίκτυο Αντίστασης (Die Widerstandsvernetzung), ένα δίκτυο που ιδρύθηκε στην Ελβετία και προωθεί την πολιτική συνεργασία με αλληλεγγύη στον αγώνα των Κούρδων και των καταπιεσμένων λαών, ανακοίνωσε μια καμπάνια με τίτλο «Μάσκες αερίου για τους αντάρτες».

Μετά από πολλές δηλώσεις του κέντρου Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG), μιας ένοπλης δύναμης του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το Δίκτυο Αντίστασης δήλωσε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία για τον εφοδιασμό των Κούρδων μαχητών με «μάσκες αερίου» Το

Στη γραπτή δήλωσή τους που δημοσιεύτηκε σε έξι γλώσσες στο διαδίκτυο, το Δίκτυο είπε: «Ο αντάρτης χρειάζεται μάσκες αερίου! Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε μάσκες αερίων στα βουνά, καλούμε για δωρεές. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση φίλτρων και μάσκας αερίου».

Βίντεο που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, που δημοσιεύθηκαν επίσης από το Medya News χθες, έθεσαν για άλλη μια φορά ερωτηματικά για τη φερόμενη χρήση τοξικών αερίων από την Τουρκία εναντίον Κούρδων μαχητών.

Βίντεο που πρόσφατα εμφανίστηκαν και φέρεται να γυρίστηκαν τον Αύγουστο από Κούρδους μαχητές δείχνουν ορεινές σήραγγες που χρησιμοποιούσαν οι Κούρδοι μαχητές γεμάτες με ένα είδος πράσινου αερίου.

Καθώς είναι άγνωστο ποιος τύπος αερίου ή χημικών προκαλεί τον πράσινο καπνό στο βίντεο, και οι Κούρδοι μαχητές έχουν δει μάσκες αερίου και φώτα φλας για να μπορούν να κινούνται στις σήραγγες που χρησιμοποιούσαν στις αντεπιθέσεις τους κατά της τρέχουσας Τουρκίας διασυνοριακές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ από τα τέλη Απριλίου.

Με την εκστρατεία που συνεχίζεται από τον Σεπτέμβριο ως απάντηση σε πολυάριθμες κλήσεις και δηλώσεις των Κούρδων μαχητών σχετικά με τη χρήση τοξικών αερίων από την Τουρκία, 700 μάσκες αερίου και αμέτρητα φίλτρα έχουν ήδη παραδοθεί στους Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με το Δίκτυο Αντίστασης.

«Αλλά χρειάζονται πολλά ακόμη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προσπαθούμε ξανά να συλλέξουμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούμε. Το HPG είναι ανήσυχο και καλεί για άμεση υποστήριξη ».

Το Δίκτυο Αντίστασης κάλεσε όσους ήθελαν να υποστηρίξουν την καμπάνια να δωρίσουν τα ακόλουθα στοιχεία λογαριασμού της Red Help Switzerland:

Λογαριασμός δωρεάς:
Rote Hilfe Schweiz
8036 Ζυρίχη (Σβάιτς)
CH82 0900 0000 8555 9939 2
Σκοπός πληρωμής: «Gasmasken»

Πρόσθετες τραπεζικές πληροφορίες για μεταφορές εκτός Ελβετίας κοινοποιούνται στον ιστότοπο της καμπάνιας ως εξής:

PostFinance, Mingerstrasse 20, 3030 Bern, Schweiz
BIC (Κωδικός SWIFT): POFICHBEXXX

Το Δίκτυο Αντίστασης είναι ιδρυτικό μέλος και μέρος του διεθνούς συντονισμού της καμπάνιας «RiseUp4Rojava», στην οποία εκπροσωπούνται δομές από τη Ροζάβα, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Καταλονία, την Ελλάδα, την Αυστρία και τη Γαλλία.

Πηγή